Utställare

Här presenteras alla spännande och fantastiska utställare under Uppsala Vegofest. Listan fylls på fortlöpande med fler utställare.

 • ny_green_laces logo

 • Green Laces
  Green Laces säljer etiska skor och accessoarer. För oss innebär det ekologiska skor, rättvisemärkta skor, veganskor – helst allt i en och samma produkt! 

  Kom och träffa oss och handla i vår fina monter på Uppsala Vegofest!

  www.greenlaces.se

 • radda_djuren-logga

 • Rädda Djuren
  Rädda Djuren är Djurens Rätt barnklubb och den vänder sig till alla djurvänner upp till och med 13 år. Rädda Djuren har en tidning som kommer ut med 5 nummer varje år. Den innehåller reportage, intervjuer, recept, serier, pyssel, klistermärken, affischer och annat kul! Här på Uppsala Vegofest kommer du kunna pyssla, måla, svara på quiz och bli medlem i världens bästa klubb!

 • VK LOGGA

 • Veggoköket
  På Frejahöjden i Västerås ligger Veggokökets tillverkning & butik. Med ekologiska baljväxter, färska grönsaker och egna kryddblandningar skapar Veggoköket ett smakrikt, gott, nyttigt och exklusivt alternativ för alla som väljer bort kött helt eller vill ha en köttfri dag då och då.

  www.veggokoket.se

 • vegourmet

 • Vegourmet
  – det medvetna mat­ magasinet. Vi är det nya gröna och medvetna inslaget i tidningshyllan. Våra hjärtan slår för riktiga råvaror, att laga mat efter säsong, att tänka ekologiskt och att alltid laga mat med medvetenhet. Vi älskar vego och vi brinner för riktig mat. Vegourmet är ett 100% vegetariskt matmagasin som släpps varje månad. Vi bjuder in våra läsare till vegoinspiration i form av säsongs­ betonade recept, förförande fotografi och medveten läsning.

  www.vegourmet.se

 • ultuna2

 • Ultuna Mejeri
  Ultuna Mejeri är ett nystartat veganskt mejeri som satsar på dessertostar framställda med traditionella mejeritekniker och vegetabiliska råvaror. På Uppsala Vegofest kommer vi som grundat företaget finnas på plats med provsmakning och försäljning!

  www.facebook.com/ultunamejeri

 • Layout 1

 • VEGO
  VEGO är Sveriges första och största helt vegetariska mattidning. Här hittar du enkla vardagsrecept utan krångliga ingredienser, blandat med lika enkel och god festmat. Du får även tips på nya produkter, inspirerande artiklar, intervjuer med kända profiler, kostråd, krönikor och mycket mer.

  www.vegomagasinet.se

   

 • fry_ahlstrom_logga

 • Ahlström Factory
  Ahlström Factory är ett familjeföretag baserat i Göteborg, arbetar och marknadsför endast veganska livsmedel gentemot dagligvaruhandeln samt foodservicemarknaden. Vi erbjuder dels egenproducerade produkter samt att vi har den exklusiva agenturen för FRY’s Family – också ett familjeföretag med ett utbud av fantastiska veganska produkter. På Uppsala Vegofest kommer alla få chansen att provsmaka samt även köpa med FRY’s produkter hem, välkommen till vår monter!

  www.ahlstromfactory.se
  www.frysvegetarian.se

 • djurens_parti

 • Djurens Parti
  Djurens parti är Sveriges första parti med fokus på att ge djuren en röst. Djurens parti vill se ett samhälle där vi visar respekt för alla kännande individer oavsett art och där empati och ansvar är ledord. Vi vill föra in djurens perspektiv i politiken och bli deras ombud i den lagstiftande församlingen.

 • JPG_turkos

 • Djurens Rätt
  Djurens Rätt är Sveriges största djurrätts- och djurskyddsorganisation. Vi är partipolitiskt obundna och arbetar sedan 1882 för ett samhälle fritt från djurförtryck. Vi arbetar för alla de djur som lider i djurförsök, i livsmedelsindustrins djurfabriker, i burar på pälsfarmer och djur som på andra sätt utnyttjas av människor så att de inte får utlopp för sina naturliga beteenden. Djurens Rätt är beroende av frivilligt stöd för att kunna hjälpa djuren. Det är alla medlemmar och gåvogivare som är Djurens Rätt!

  www.djurensratt.se

 • vesterberg

 • AnnKarina Vesterberg
  AnnKarina Vesterberg är född 1953 på Djurgården i Stockholm, av estniska föräldrar som båda var hantverkare och konstnärer. Författare till boken Ogräsmatboken som innehåller allt från nässelsoppa eller kirskålspaj, mjölfritt bröd till godis med torkad kirskål,m.m..

  annkarinavesterberg.com

 • batchlogo

 • Batch
  Batch grundades 2013 i Göteborg och är varumärket för alla som vill kombinera mode med ekologiskt. Batch söker inspiration från överallt, city, djungel, retro, futurism etc.

  Läs mer på vår hemsida

 • lilyohanna_logo

 • Lily & Hanna’s Rawfood Ice Dream
  Idén bakom Lily & Hanna’s Rawfood Ice Dream föddes då min dotter Lily, fick rådet av en naturläkare att minska ned på animaliska fetter. Då vi båda älskar god glass, började jag utforska möjligheten att ta fram en glass som både är underbart god och sund. Resultatet blev Lily & Hanna’s Rawfood Ice Dream. Alla våra ingredienser är av högsta kvalitet, ekologiska, naturliga samt underbart goda. Vi önskar er mycket njutning, glädje och energi med vår glass.

  www.lilyohanna.se

 • djurrattsalliansen

 • Djurrättsalliansen
  Djurrättsalliansen arbetar för djurens rättigheter genom att dokumentera, avslöja och bekämpa djurförtryck. Sedan 2005 har vi arrangerat demonstrationer, föreläsningar, infobord och matutdelningar. Mest kända har vi blivit för vårt researcharbete. Vi har avslöjat nätverk som utnyttjar djur sexuellt, dokumenterat hundratals grisfabriker och filmat minkarnas lidande på pälsfarmerna. I oktober 2015 lanserade vi hemsidan djurfabriken.se som visar upp hur djurens vardag ser ut på svenska djurfabriker och slakterier. Med små medel men mycket engagemang har vi lyckats sätta fokus på hur vi människor behandlar andra djur och inspirerat tusentals att förändra sina vanor och välja en djurvänlig livsstil.

  Vi ser fram emot att träffa dig och prata djurrätt på Uppsala Vegofest!

  www.djurrattsalliansen.se

 • PlantiLogo_Green

 • Planti
  Smak är vår passion. Planti är ett nytt nordisk varumärke som erbjuder dig himmelskt goda växtbaserade alternativ till mejeriprodukter. Råvaror väljs med omsorg och våra smakkreatörer blandar härliga ingredienser från naturens skafferi till dig som vill äta mer grönt. Med Planti kan du göra val som är bra utan att behöva avstå från det goda. Planti är dessutom inte ett företag som alla andra. Vi ägs av den ideella stiftelsen Kavlifonden som har ett enda syfte, att förvalta och dela ut vårt överskott till välgörande ändamål. Varje år ger fonden stora bidrag till forskning och humanitära projekt i Sverige och hela världen. Med hjälp av våra produkter försöker vi helt enkelt göra världen lite bättre.

  www.planti.se

 • Celticlogo

 • Bute Island Foods
  Redan 1988 började Bute Island Foods producera mjölkfria och veganska produkter på den lilla ön Isle of Bute, väster om Skottland. Företagets mål är att alla de som inte kan eller vill äta mjölkprodukter ska kunna njuta av goda växtbaserade alternativ.

  sheeseI produkterna används aldrig mjölk, ägg, laktos, gluten eller härdade fetter. Sheese Melty kan användas kall och varm. Prova att smälta riven Sheese Melty i gratänger, på pizza och varma mackor. Creamy Sheese använder du som en ’vanlig’ mjukost. Testa att byta ut mjukost i dina recept mot den naturella vegetabiliska sojamjukosten. De smaksatta varianterna är goda som de är eller som vegetabilisk krämig smaksättare i olika såser, soppor och grytor.

 • SSLogo_black

 • Sea Shepherd
  Sea Shepherd (SS) är en internationell ideell organisation, som grundades 1977, för att skydda det marina djurlivet. Vårt mål är att stoppa ödeläggelsen av habitat samt slakten av marina djur i världens hav, med syfte att bevara och beskydda ekosystem och arter. Sea Shepherd Sweden är en del av dansk registrerade Sea Shepherd Scandinavia.

  Sea Shepherd använder olika innovativa taktiker för att undersöka, dokumentera och agera när det behövs för att exponera och konfrontera olaglig verksamhet på öppet hav . Genom att värna om den biologiska mångfalden i våra havs sköra ekosystem, arbetar Sea Shepherd för att säkerställa deras överlevnad för framtida generationer.

  www.seashepherdscandinavia.org

 • smmi_logga_m_text_inkscape

 • Svensk mat- och miljöinformation
  Svensk mat- och miljöinformation, SMMI, är en partipolitiskt och religiöst obunden ideell förening. Vi verkar för en hållbar livsstil av hänsyn till människor, djur och det globala ekosystemet.
  Vi informerar om hur matindustrin påverkar miljön och klimatet. Vi arrangerar varje år Vegoforum i Stockholm, samt bedriver bland annat kampanjen Köttskatt nu.

  www.smmi.nu

 • timogarden_foto2

 • Timo Garden
  Timo Garden är en ekologisk trädgård i Uppland. Vi odlar grönsaker och blommor och säljer överskottet på Fyristorg i Uppsala. Vi gör också mjölksyrade grönsaker som surkål, dill gurka, kimchi mm. Vi gör även flera sorters miso (fermenterade sojabönor) enligt traditionella metoder.

 • mclloyds

 • Mclloyd´s Scandinavia AB
  Vi säljer bara ekologiska produkter. Varumärkena som vi marknadsför är Organique, Little Angel samt Biosaurus. Vi tror på närproducerat och ekologiskt tillverkade produkter. Vi har produkter som är glutenfria,sojafria,nötfria ,veganvänliga samt laktosfria. Det står tydligt angivet vad varje respektive produkt innehåller.

  www.organiquesnacks.com
  www.baraekologiskt.se

 • worldofscand1000x500

 • Ecoworld of Scandinavia
  ”Våra ekologiska varor är framtagna med omtanke och respekt för människor, djur och den natur vi lever i. De skapas med en stor portion sunt förnuft, och mycket själ och hjärta.”

  Önskar DU dig en värld där ekologisk, närproducerad och giftfri mat är den självklara standarden vid livsmedelsproduktion? Har Du längtat efter en serie Tvätt- Städ- och Hygienprodukter Som är lika naturliga och giftfria som de är effektiva? Varor där du INTE behöver läsa innehållsförteckningen på varenda burk utan kan lita på att vi har gjort vårt hemarbete. Där kvalitet går före kvantitet. Och där intresset för att erbjuda mat som är 100% MAT, och hem-”kemikalier” som så milda och rena att du i princip kan hälla dem direkt i dricksvattnet (ursäkta smaken dock), är ledstjärnan. Då har du Hamnat Rätt!

  Vi på EcoWorld of Scandinavia, från ledning till lager, driver företaget vidare på grund av ett passionerat intresse för ekologi, miljö och hälsa. Vi tror på det Sunda Förnuftet och på Insikten att Naturen vet Bäst. Vi vet att all produktion och konsumtion måste vara del av en hållbar livsstil.

  Läs mer på: www.ecoworldscandinavia.com

 • vis_logga_utanskugga

 • Veganföreningen i Sverige
  Veganföreningen som bildades 1976, är den förening som kickade igång veganismen i Sverige. Under åren har vi hållit i föreläsningar, kurser, stått på mässor, givit ut Vegantidningen och broschyrer, sålt böcker och veganmaterial. Vi informerar och ger stöd samtidigt som vi fungerar som påverkningsgrupp gentemot myndigheter och företag. Du hittar oss på Facebook och vegan.se

  www.vegan.se

 • veganlegion

 • Vegan Legion
  Vegan Legion är en grupp dedikerade veganer och djurrättsaktivister, som jobbar efter tre huvudmål:

  -Att utbilda människor om djurrätt.
  -Att samla in pengar till sponsring av arbeten kring veganism och djurrätt.
  Även att inspirera andra vegan- och djurrättspersoner/organisationer att göra detsamma.
  -Att erbjuda solidaritet och support för djuren och våra Vegan Legion bröder och systrar.

  Vegan Legion bildades i USA för ca två år sedan.
  Sedan drygt ett år sedan finns vi även i Kanada, och för sex månader sedan startades den första europeiska grenen här i Sverige.
  Och fler länder är på ingång…

 • OUMPH_Logotype_with_FFP

 • Oumph!
  Oumph! What? Det här är sjukt bra mat. Det är gjort på bönor. Men glöm det nyttiga. Vi tror på mat som får det att vattnas i munnen. Mat som är lätt att laga och som du blir mätt av. Och dessutom är helt galet bra för miljön. Det är Oumph! Klimatpåverkan är så låg att du och alla andra människor på jorden kan äta det varje dag. Det är episkt. Det här är bara början.

  Oumph! är en del av ett större sammanhang. Ett sammanhang som vi kallar Food for Progress. Med det globala perspektivet och den lokala förankringen driver vi utvecklingen mot hållbar mat. Food for Progress föddes ur den självklara insikten om att utveckling skapas av människor. Människor som vill något bättre, som tar de möjligheter som finns och lägger framtiden i sina egna händer.

  Vi förenas i drivkraften att skapa smakfull, nyttig och klimatsmart mat som räcker för alla människor på jorden.
  Vi vet att mänskligheten behöver byta från kött till växtbaserat proteinintag. Inte så att allt kött och all djurhållning försvinner, men så att det kan ske på ett sätt som både respekterar djuren, människorna och miljön. Det kräver att vi äter mycket mer grönt. Det kräver nya sätt att göra mat. Vi vet att alla kan göra det som förändrar, bara det är vansinnigt gott! Välkommen att vara med på vår resa!

  Kolla in www.oumph.se!

 • veganprojekten

 • Veganprojekten
  Veganprojekten är ett nätverk av djurrättsaktivister som folkbildar om djurrätt och veganism. I dag finns lokala grupper i Eskilstuna, Göteborg, Malmö, Stockholm och Västerås.

  Hemsida: www.veganprojekten.se

 • Axel Lilliestråle

 • Axel Lilliestråle
  Axel Lilliestråle är filosofistudent på Stockholms Universitet och har b.la. skrivit boken ”Inget kött på benen”. En bok riktad till veganer, vegetarianer, nyfikna blandkostare och militanta köttätare, d.v.s. alla. Boken är full av praktisk information, recept, resurser och visdom. 

 • RAWLOVE

 • Raw Love
  Raw Love erbjuder dig en hälsosam, näringsrik och en annorlunda matupplevelse!

  Vi är ett nystartat företag med en förkärlek till oprocessad och näringsrik mat som tillagas med kärlek. Raw Love tror på den rena matens goda effekter för kropp och mental hälsa. Vår inriktning är främst rawfood och veganskt /vegetariskt. När vi lagar/bakar väljer vi alltid ett hälsosammare alternativ och vår mat/bakverk innehåller inget raffinerat socker eller gluten. Förutom våra produkter erbjuder vi också frukost och raw fika till caféer och företag.

 • aslan

 • Aslan
  Aslan är ett kollektiv som tillverkar, distribuerar och säljer kläder, böcker, tryck och annat material för att främja en levande djurrättsrörelse. Varenda krona som kommer in går till djurrättsarbetet.

 • Syrelogga-gron

 • Syre
  Syre är Sveriges första fristående frihetliga gröna nyhetsmagasin. Ett magasin för dig som vill se ett demokratiskt, fritt, solidariskt och hållbart samhälle bortom tillväxtdogmer och arbetslinjer. Syre är det breda nyhetsmagasinet där djurrätt har en självklar plats. I Syre får du två gånger i veckan såväl den postindustriella debatten och fördjupande artiklar som snabba aktuella kommentarer och ett brett nyhetssvep. På tisdagar kommer Syre ut digitalt och på fredagar kommer tidningen ut på både papper och digitalt.

  Besök oss gärna på tidningensyre.se.

 • Vegusto logo transparent BG

 • Vegusto
  Veganska gourmet produkter!

  Vegusto’s har funnits sedan 1997 och har lång erfarenhet av att tillverka veganska livsmedel gjorda på 100% växt-baserade ingredienser. Vi lägger särskild vikt på att producera produkter av högsta kvalité med naturliga ekologiska ingredienser utan E-nummer, GMO, palmolja, färgämnen och naturligtvis med mycket smak. För att bevisa att vego av rent vegetabiliska ingredienser med en utsökt god smak är möjligt! VE= Vegan & GUSTO= Smak.

  Vegusto’s breda sortiment erbjuder en rad köttfria alternativ som kan lura det flesta köttätare. Men alla letar inte efter en eftaliknelse av kött. Därför finns det även produkter med sin egna naturliga smak från växtriket.
  Produkterna är producerade i Schweiz, ost-landet och dem har lyckats skapa världens godaste vegan ostar gjort på växt-baserade ingredienser. Dem prisbelönta ostarna är baserade på potatis, ris och mandel.

  Vi vill stödja evolutionen av en hälsosammare kost som bidrar till en hälsosam värld, kropp och själ.
  Kom förbi Uppsala Vegofest och smaka Vegusto’s häpnadsväckande goda produkter. Vi ses där :).

  www.vegusto.se

 • veganprat

 • Veganprat
  Veganprat är en podcast som vill ha tomma burar – inte större burar. Bakom mikrofonerna sitter syskonen Sara och Staffan Andersson som pratar om djurrätt, veganism och vardagshändelser ungefär en gång i månaden. De har gjort över trettio avsnitt och gör ofta längre intervjuer med djurrättsaktivister.

  Hemsida: www.veganprat.se

 • LindvallsKaffe_logo

 • Lindvalls Kaffe
  Vi i familjen Lindvall har rostat kaffe i snart fem generationer.
  Vi rostar fortfarande vårt kaffe efter det recept som farfars farfar lät gömma i kassaskåpet redan innan sekelskiftet.

 • losvegos

 • Los Vegos
  Los Vegos skapades av ett gäng vänner i brist på vegansk mat i Uppsala. Det är ett veganskt cateringföretag som levererar välsmakande och varierad vegansk mat och läckra bakverk till evenemang, kontor, och kaféer i Uppsala med omnejd. Los Vegos har också veganska matlådor som kan beställas.

Samarbeten

 • tantens

 • Tantens Gröna Skafferi & Garderob
  Tantens Gröna Skafferi & Garderob i Uppsala har funnits i 15 år och är en annorlunda butik på flera sätt. Det första som slår en besökare är det stora sortimentet av miljövänliga produkter och ekologisk mat. En annan specialitet är ekologiska, miljövänliga och rättvisemärkta barnkläder. Butikens profil är alltså Ekologiskt/Fairtrade och säljer således både ekomjölk och ekologiska ullunderkläder. Men man har varit starkt pådrivande kraft i Uppsala för vegetariskt och vegansk mat under många år och är mycket positiva till evenemanget. Bland annat har man haft strikt vegetariska lunchkonserter i 8 års tid och innan vegetarisk färdigmat blev tillgänglig i vanliga matbutiker så var TGS en oas för veganer och vegetarianer.

  Butiken ligger i anslutning till mässhallen och är öppen under hela festivalen och sponsrar evenemanget med att efterskänka hyran för mässhallen. Men för att undvika missförstånd ska butiken inte betraktas som en regelrätt utställare utan snarare som en hyresvärd för ett evenemang man sympatiserar starkt med.

  Utställarhallen kommer att innehålla utställare med strikt veganska produkter. Butiken kommer att ha sitt vanliga sortiment. Därför skiljer vi på Vegofestens profil och butikens profil men är väldigt glada över Tantens stöd och entusiasm och ser fram emot ett mycket givande samarbete.

  www.tantensgrona.se