Vi kör igen i Uppsala.

Efter en väldigt lyckad mässa 2015 har vi bestämt att vi kör igen. En mässa/ festival med en inriktning på
vegetariska och djurvänliga produkter. Vegofesten ska genomsyras av lust, glädje, positivitet, möten, musik, dans. Vi blickar framåt!

 • MÅLGRUPPER OCH RÄCKVIDD
  Målgruppen är alla som är intresserade och nyfikna på den trend som just nu sprider sig genom landet. Vi vill visa hur enkelt, lätt och bekvämt det är att ställa om sig till ett vegetariskt levnadssätt. Här ska inte finnas några som helst krav på att besökaren måste omfamna den veganska eller vegetariska livsstilen. Festivalen ska vara inkluderande och alla marknadsföring kommer att syfta till att ALLA ska känna sig välkomna.

  Vi är inte ute efter att döma eller skuldbelägga. Snarare är vi måna om att väcka eller stilla besökarens nyfikenhet, visa på att det är inte så dramatiskt, konstigt eller fanatiskt. Givetvis är Uppsala Vegofest religiöst och partipolitiskt obundet!

  Marknadskommunikationen riktas först och främst mot Uppsala och Uppsala län men även till stora delar av Mälardalen, södra Dalarna och Gävleborg. Då det är ca 40 000 studenter i Uppsala riktas särskild marknadsföring mot dessa. Besöksmålet första året ligger på 2 500 personer och den långsiktiga ambitionen är att evenemanget ska bli årligt återkommande.

  PLATSEN
  Mässan äger rum på Kulturoasen i Håga by ca 5 km västerut om Uppsala City. Kulturoasen är en kulturscen som under 8 års tid bjudit på konserter, festivaler, mässor, marknader och mycket annat. Alldeles intill Kulturoasen hittar ni Sveriges största ekobutik, Tantens Gröna Skafferi & Garderob, en butik som på alla sätt och vis ger besökaren en upplevelse utöver det vanliga.

  Håga kännetecknas av en ekoprofil och ligger dessutom inom gångavstånd från Uppsalas stora
  studentområde Flogsta. Bussförbindelserna från city är goda och det finns möjlighet att parkera.

  MARKNADSFÖRING
  • Programblad, flyers och posters
  • Hemsida (www.vegofest.se), e-marknadsföring
  • Pressmeddelanden
  • Facebook och sociala medier
  • Lokalpress, UNT och UppsalaTidningen
  • Turistbyrå Destination Uppsala
  • Hotell i Uppsala län
  • Bibliotek i länet

 • FÖREDRAG OCH WORKSHOPS
  Vegofesten har målet att innehålla inslag som workshops, föredrag, provsmakning, tävlingar och en musikscen i cafémiljön. Vill Ert företag hålla i ett föredrag, anordna en workshop eller stå för en provning under festivalen? Kontakta oss så att vi gemensamt kan dra upp riktlinjerna för detta.

  UTSTÄLLARKOSTNAD
  Anmälningsavgiften är 2 000 kr (exkl moms)
  Det finns olika mått och möjligheter, marknadsplatsens bredd varierar mellan 2,20-2,80 m. Lokalen är lite speciell så vi väljer bordsplats i samråd med utställarna.

  Detta ingår:
  1 bord (80 x 180 cm), 1 vanligt eluttag, trådlöst internet.

  MÄSSUTRUSTNING
  Normalbelysning ingår, dock ej monterbelysning. Vill ni ha hjälp med mässutrustning och monterbygge, kontakta oss så hjälper vi till.

  TIDER
  Byggtid
  fre 22 april prel 16.00-21.00

  Mässans öppettider
  Lör 23 april prel 11.00-17.00
  Sön 24 april prel 11.00-16.00

  ENTRÉ FÖR BESÖKARE
  Info kommer senare.

  ARRANGÖR
  Kulturhjältarna i samarbete med Tantens Gröna Skafferi.
  Arrangörerna Kent Wennman, Stefan Lindgren och Jimmy Bergwall är såväl vego som erfarna arrangörer och har bland referenserna Uppsala Choklad & Kaffefestival, Uppsala Kärlek & Erotikmässa,
  Uppsala Ekodagar, Uppsala Ekobyggmässa, Parksnäckan Stadsträdgården, Musik Direkt, Kalas hos Maja Gräddnos, Julmarknader och mycket mer …

ANMÄLAN
Välkommen med er anmälan genom att maila kent@kulturhjaltarna.se eller ring 018-711411